Aktuell Motorsport

Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gångLäs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT Webbhotell

Ring Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News
RACERAPPORT FRÅN Team Gapet
Efter 3 deltävlingar i ERCup 2018

Team Gapet består i år av Tyrone Haraldsson, Gunilla Haraldsson, Angelica Haraldsson, Karlo Helgesson och Andreas Andersson.

Race 1
Första deltävlingen gick på Sturup Raceway den 12/5. Ett race som gick klanderfritt för oss alla och där det utfördes ett planerat däcksbyte. Tyvärr var vi bara 12 startande och Team Gapet slutade på en sjunde plats i totalen och på en tredje plats i den framhjulsdrivna cupen.

Race 2
Andra deltävlingen kördes på Falkenbergs Motorbana den 10/6 och denna deltävling körs tillsammans med NSHC (NordicSixHoursCup). 22 bilar till start och vi kvalade in på 11:e plats. Träningen gick bra och bilen gick nästan som vi ville förutom att bilen inte riktigt svarade vid gaspådrag. Detta fick sedan Andreas erfara då han tog starten, efter 8 varv så blev han inbogserad då TPS-Givaren gett upp. Stort tack till Team KlimaLux som gjorde vad dom kunde för att hjälpa oss att få ut bilen på banan igen. Tyvärr utan framgång så vi fick bryta. Ledsamt men det är så det är med racing ibland. Nu väntade ett sommaruppehåll innan det var dags för nästa deltävling.

Race 3
Tredje deltävlingen ägde rum långväga hemifrån på Gelleråsens Arena, Karlskoga. Innan dess har en ny TPS givare kommit privat från USA med svärdotterns broder och hans familj, Tack Patrik! Sedan vid funktionärsåkning på Ring Knutstorp helgen innan Gelleråsen så gick bilen dåligt på tomgång och låga växlar, detta kom våran Palle och fixande med ett par klick på datan och så var det åtgärdat, Många Tack! Så kommer då morgonen för avfärd; Åker tidigt hemifrån och intar frukost i Hörleskogen och middag i Karlsborg. Väl framme i den hiskeliga blåsten kan varken tält eller markis sättas upp. Tävlingsdagens morgon startas lite annorlunda mot hur det brukar vara med testpass för ERCup och därefter kval. Andreas sätter kvaltiden och vi startar som nr 8. Totalt startar 27 bilar. Tyrone tar starten och halkar succesivt ner i fältet då NSHC´s alla bilar startar efter ERCup-bilarna och i NSHC-fältet finns det många snabba bilar. Gunilla tog sedan över och hennes stint förlöpte smärtfritt dock fick vänster framdäck bytas då hennes stint var över då Tyrone redan sett att detta däck var på upphällningen. Karlo tar över och kör upp oss ett par placeringar. Andreas tar över och är den som är snabbast av oss idag (som vanligt). När Andreas stint är över så är vi åter tillbaka på åttonde plats. Tyrone kör de sista 55 minuterna och tar oss upp till en slutplacering som sexa. Vi blir fyra i ERcup och tvåa i den framhjulsdrivna cupen.

Grattis till ALT som idag vann den framhjulsdrivna cupen.
Grattis även till Citius som vann toltalt.

En jätterolig tävling där samtliga förare i teamet njöt av att köra racingbil. Vi i teamet som inte åkte raka vägen hem stannade till i Sjötorp och fick uppleva Göta Kanalbåten Juno i slussen samt njuta av goda drycker på krogen vid kanalmynningen till Vänern.

Väl mött den 9/9 återigen på Gelleråsens Arena.

Vid pennan Gunilla Haraldsson© Copyright 2, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2018-08-14 av Jörgen Olsson
4159 besökare sedan 2018-08-14

Nyheter Publik
2018-08-23
RACINGSKOLA

2018-08-14
RACERAPPORT FRÅN Team Gapet

2018-08-09
Raceraport från kullen

2018-08-08
Racereport SM deltävling 3, Bollnäs

 Fler nyheter »