Aktuell Motorsport

Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gångLäs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT Webbhotell

Ring Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News 2018-07-20
Racereport SM-veckan Helsingborg/Landskrona


Torsdagen den 5 juli medverkade jag på SM-veckan i Helsingborg, jag tävlade i 650cc klassen i Crosskart. En mycket spännande och rolig tävling som dessutom var hem omkring. Tre kvalheat skulle genomföras på förmiddag/ middag för att sedan se vilka som gick vidare till semifinal på eftermiddagen som direktsändes på SVT1, alla kvalkörning sändes live på svtplay.se.

Första kvalet slutade med en tredje plats för min del efter en liten strulig första sväng. Därefter gjorde jag premiär i tv, jag blev intervjuad och fick berätta lite om min crosskart och vad jag tyckte om SM-veckan och lite så. Det var superkul!

Även andra kvalheatet slutade med en tredje plats. Tråkigt nog så gick jag i källare i starten som vi brukar säga...vilket betyder enkelt sagt att motorn håller på att dö för dig i starten och du hänger inte med. I detta läge så hade jag 4 poäng totalt och låg på 7:e plats ungefär.

Ut i sista kvalheatet och jag var superladdad, ännu en händelserik första sväng blev det fast inte för min del. Två kartar i mitt heat krokade ihop och blev stående. Jag hängde på bra på han framför mig, men på sista varvet fick han problem och hans kart stannade, jag körde om och kom in i mål på en andra plats. Det gav mig ytterligare 3 poäng och efter kvalet hade jag 7 poäng och var fjärde bäst in i semifinalerna.

Jag blev tilldelad semifinal 2 och nervositeten kom mer och mer samtidigt som jag också blev mer och mer laddad. Nu var det dags för line up, tog på mig alla mina grejer och skulle köra fram. Men då ville tyvärr inte min kära Crosskart vid namn Majsan samarbeta med mig längre, ett klick vid första starten som ledde till skrammel i motorn är ingenting som man kör med och där var dagen helt plötsligt slut för min del.

En besviken Matilda med team kunde inte mer än att sätta sig på läktaren och heja på dem andra...tråkigt men så här är det i motorsport ibland!

Nästa tävling är Danska Mästerskapet på Örnedalsbanan i Saeby, Fredrikshamn. Vecka 30.

Med vänlig hälsning,
Matilda Adolfsson, MA Motorsport
Fb: @matildamotorsport© Copyright 2, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2018-07-20 av Jörgen Olsson
2827 besökare sedan 2018-07-20

Nyheter Publik
2018-08-23
RACINGSKOLA

2018-08-14
RACERAPPORT FRÅN Team Gapet

2018-08-09
Raceraport från kullen

2018-08-08
Racereport SM deltävling 3, Bollnäs

 Fler nyheter »