Aktuell Motorsport

Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
10/12 Luciamöte

Till kalendern Hela kalendern »Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT Webbhotell

Ring Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News 2016-09-25
Fredrik Larsson vann Porsche Carrera Cup Scandinavia
2016-09-23 - 2016-09-24 STCCHan kom till finalen i ledning. Och åkte hem som mästare. Efter en andra- och en tredjeplats har Fredrik Larsson från Falkenberg äntligen erövrat guldet i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Team bennys-föraren gjorde det efter en stark insats på Ring Knutstorp i Skåne.

– Det här känns helt underbart, jublade en både lättad och glad Larsson efter triumfen.

Rutinerade Fredrik Larsson, 40 år mot årets komet i serien, 20-årige Philip Morin. Det var fighten i fokus när Porsche Carrera Cup Scandinavia skulle avgörs i Skåne. Larsson började bäst med starka testtider, men i kvalet slog Morin tillbaka. Talangen från Luleå styrde sin Porsche 991 GT3 Cup från Cirkus Karlsson Racing till dubbla kvalsegrar, tog två poäng och gick upp i delad ledning i tabellen.

– Då var jag lite tveksam. Vi fick inte riktigt till det, medgav Larsson.

I lördagens race visade han andra takter. Han tog rygg på Morin och Robin Hansson och efter en duell mellan de båda – som bland annat resulterade i punktering för den sistnämnde – kunde Larsson ta ledningen och vinna det första heatet före Morin och teamkompisen Jocke Mangs.

Inför säsongens sista race hade den rutinerade hallänningen tre poäng att gå på. Det räckte med råge. Morin tog visserligen tag i taktpinnen från pole position, och med en seger och poäng för snabbaste varv skulle norrlänningen ta titeln i kraft av ett bättre resultat i säsongens sista heat. Men så dramatiskt blev det inte. Redan i inledningen på loppet tog sig Larsson om Morin, som inte kunde svara när han blev attackerad. Morin tvingades även släppa Mangs och Lukas Sundahl förbi sig innan målflagg.

– Klart att det känns surt att vi inte lyckades knyta ihop det i dag, men tyvärr hade jag inte lika bra fart som i kvalet, sa Morin. Men jag är nöjd med min andraplats i mästerskapet och heder till Larsson. Han var riktigt, riktigt snabb i dag och är en värdig mästare, tillade han sportsligt.

Fredrik Larsson blev ordentlig gratulerad efter triumfen. Glädjen delade han med teamchefen Rolf Andersson, hela team bennys och inte minst Jocke Mangs. Den sistnämnde skänkte Larsson en placering i början på det avgörande heatet. Larsson bjöd igen, släppte om Mangs till seger på slutet och nöjde sig själv med andraplatsen före Sundahl, som avslutade säsongen med årets första pallplats.

– Det här var riktigt skönt. Jag saknade den här titeln och ville verkligen vinna. Men den satt långt inne och det har varit lite väl pressat i helgen, medgav en leende Larsson.

Teamchefen Rolf Andersson var minst lika glad som mästaren.

– Jag är så glad för hela teamet och det är underbart att Fredrik fick chansen att ta ett mästerskap igen. Killarna har gjort ett kanonjobb, sa en rörd och hes Andersson.

Bakom Larsson och Morin försvarade Jocke Mangs sin bronsplats från fjolårets mästerskap. Han gjorde det genom en tredjeplats och en seger och var starkare än medaljkonkurrenterna Robin Hansson (15-5), Henric Skoog (9-6) och Oscar Palm (5-7) i finalen.© Copyright 2, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2016-09-25 av Mikael Persson
246 besökare sedan 2016-09-25

Nyheter Publik
2016-10-26
FUNKTIONÄRSKURS STEG 3 2016 Ny!

2016-10-17
Finalen Ginetta GT5 Challenge

Marcus Jönsson

2016-10-09
Legends Cup & Hyllinge Cup

 Fler nyheter »