Aktuell Motorsport

Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
10/12 Luciamöte

Till kalendern Hela kalendern »Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT Webbhotell

Ring Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News 2016-09-25
Rafflande finalrace avgjorde mästerskapet
2016-09-23 - 2016-09-24 STCCDet blev en rafflande avslutning på årets STCC-mästerskap där Robert Dahlgren stod upp och körde och satte stor press på Richard Göransson i titelfighten. Till slut blev det Göransson som kunde fira STCC-guld, hans femte i karriären!

– Där satt den! Det här var det värsta racet jag har kört på länge men det lyckades, jublade Richard efteråt.

Robert Dahlgren behövde ta in 13 poäng på Richard Göransson vilket i princip krävde en seger samtidigt som Göransson stod utanför pallen. Robert tog sig an utmaningen och från nionde plats flög han upp genom fältet. Med ett varv kvar låg han tvåa, en knapp sekund bakom Mattias Andersson. Det räckte inte och Robert fick se sig ta ett STCC-silver och kunde inte låta bli att gräma sig över batteristoppet i kvalet i fredags.

– Jag är så sjukt besviken nu och jag vill bara backa och göra om Q2. Då hade det här varit en helt annan historia, sa en besviken Dahlgren. Jag ville vinna mästerskapet och kan inte vara glad över silvret nu, besvikelsen är för stor. Om jag hade haft ett varv till hade jag kommit om Mattias men nu var racet 20 varv och det tog för lång tid för mig att ta mig upp. Ett grattis till Richard för guldet.

Richard Göransson värderar sin femte STCC-titel högt och medgav efteråt att anspänningen inför helgen har varit stor. Fjärdeplatsen i säsongens sista race räckte för att säkra ett historiskt STCC-guld.

– Alla STCC-titlarna är unika på sina sätt men att vara först med fem STCC-titlar är stort och lite sjukt. Jag känner mig lite gammal faktiskt. Det har varit tufft den här helgen och Robert gjorde ett fantastiskt race. Det har varit ett fantastiskt år och en rolig fight med Robert. Jag är halvt mållös just nu och nu vill jag bara fira mitt femte STCC-guld!

Mattias Anderssons 100:e STCC-seger

Lite i skymundan av mästerskapsstriden tog Mattias Andersson tillfället i akt och kunde ta Dacias första seger i STCC. Mattias startade i kraft av omvänd startordning från pole och ledde från start till mål. Enligt egen utsago och dokumentation var det här också Mattias 100:e raceseger i karriären.

– Nu är det klart! Jag visste att Robert var på jakt bakom mig men jag fokuserad på att inte göra några misstag så han inte skulle få chansen för en sista attack. Riktigt kul att kunna avsluta vårt projekt ihop med Dacia med en STCC-seger i vårt sista race tillsammans, sa Mattias om sin seger.

Johan Kristoffersson bronsmedaljör i årets STCC

Titelkampen överskuggade också en stark helg av Johan Kristoffersson. Tillbaka i STCC efter att avstått helgen på Solvalla till förmån för VM i Rallycross hade Johan en stark helg med pole position, seger och avslutningsvis en tredjeplats. Det räckte för att Kristoffersson skulle säkra tredjeplatsen i mästerskapet, och han konstaterade att han på två fulla säsonger i STCC nu vunnit en titel och tagit ett brons.

– Det får väl sägas vara ganska ok. Jag är väldigt nöjd med helgen och säsongen. Vi tappade för mycket poäng i början av säsongen men har bjudit upp till dans, utmanat Volvo och vunnit några race. För mig har det varit ett nytt team och en ny bil så jag är nöjd med vad vi gjort tillsammans, summerade Johan sin avslutningshelg och säsong.

Årets STCC-säsong är därmed avslutad i stil med ett spännande sista race och ett historiskt STCC-guld. En värdig avslutning för det nuvarande reglementet som efter fyra säsonger i STCC nu byts ut mot TCR-reglementet för 2017.© Copyright 2, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2016-09-25 av Mikael Persson
858 besökare sedan 2016-09-25

Nyheter Publik
2016-10-26
FUNKTIONÄRSKURS STEG 3 2016 Ny!

2016-10-17
Finalen Ginetta GT5 Challenge

Marcus Jönsson

2016-10-09
Legends Cup & Hyllinge Cup

 Fler nyheter »