Aktuell Motorsport

Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
10/12 Luciamöte

Till kalendern Hela kalendern »Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT Webbhotell

Ring Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News 2016-09-25
William Nilsson tvingades bryta finalen
2016-09-23 - 2016-09-24 STCCI finalen såg William Nilsson ut att ha pallplatsen säkrad. Men bilproblem satte stopp för framfarten och han fick istället nöja sig med en fjärdeplats.

– Överlag gick tävlingen riktigt bra och jag har verkligen haft roligt. Det har gått framåt hela tiden, men så hände det här i finalen, säger Nilsson.

Skånepubliken möttes av bullrande motorljud när den näst sista SM-deltävlingen nådde Knutstorp. Tillsammans med STCC kördes rallycrosserien RallyX Nordic och 16-årige William Nilsson från Tomelilla inledde tävlingen med både fina tider och en heatseger. Men tävlingen fick ett dystert avslut.

– Jag låg på tredje plats bakom min teamkollega Joachim Hvaal när bilen stannade. Det var något med huvudströmbrytaren som gjorde att bilen dog. Det känns surt som fan eftersom jag just då var snabbare än Joachim. Även om jag kanske inte tagit mig förbi honom hade jag åtminstone kommit på pallen, säger Nilsson. Trots motgången ser Supercar Lites-föraren positivt på helgen.

– Det var skönt att ta heatseger och bortsett från finalen har det varit en toppentävling. Körningen har suttit samtidigt som mina starter har varit jämna. Konkurrensen har varit grym och det är riktigt tight mellan oss förare. Jag ska ta med mig den positiva känslan till nästa tävling.

För Skånepågen blev det rallycross på hemmaplan när motorsportcirkusen nådde den välkända racingbanan Ring Knutstorp.

– Det är självklart speciellt att tävla hemmaplan där man har många vänner och släktingar på plats. Dessutom är det trevligt att höra skånskan omkring sig, säger han med ett skratt.

Bortsett från oturen i finalen har bilen fungerat felfritt. Teamet JC Raceteknik, som Nilsson kör för, hittade direkt rätt inställningar för banan.

– Ring Knutstorp är riktigt rolig att tävla på. Den är tekniskt svår, så det gäller verkligen att ha bra flyt på asfalten. Där kan man lätt tjäna och tappa tid beroende på hur man presterar. Jag har varit bland de snabbaste på asfalten vilket kan bero på att jag är van med karting. Däremot har jag inte fått till övergångarna mellan asfalt och grus fullt så bra som jag velat.

I tävlingen segrade värmlänningen Simon Olofsson, före norrmannen Joachim Hvaal och skånska Tobias Brink.


© Copyright 2, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2016-09-25 av Mikael Persson
184 besökare sedan 2016-09-25

Nyheter Publik
2016-10-26
FUNKTIONÄRSKURS STEG 3 2016 Ny!

2016-10-17
Finalen Ginetta GT5 Challenge

Marcus Jönsson

2016-10-09
Legends Cup & Hyllinge Cup

 Fler nyheter »