Aktuell Motorsport

Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
10/12 Luciamöte

Till kalendern Hela kalendern »Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT Webbhotell

Ring Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News 2016-09-21
STCC-final på Knutstorp - Göransson vs Dahlgren
2016-09-23 - 2016-09-24 STCC16 poäng. Det är vad som skiljer de båda Polestar Cyan Racing förarna åt inför avgörandet på Ring Knutstorp i helgen. Richard Göransson har 16 poängs lucka att försvara medan Robert Dahlgren har 16 poäng att ta igen.

Sättet de ska lyckas med sin respektive uppgift verkar dock väldigt lika för båda när vi frågar dem.

– Jag ska ha Richard och alla andra bakom mig, svårare än så behöver det inte vara, säger Robert.

– Jag ska vinna och vara före alla andra, konstaterar Richard lika enkelt.

På Solvalla blev det heta känslor mellan de båda när Richard körde på Robert Dahlgren. Den senare tvingades bryta med brinnande bil och nolla i det första heatet. Robert skrädde inte orden efteråt, nu några veckor senare har känslorna lagt sig men det finns en glöd kvar.

– Det blev fel på Solvalla och Richard gick över gränsen tycker jag. Nu är det som det är. Det viktiga är att vi som team kunde säkra teammästerskapet så att det är helt och hållet upp till mig och Richard om vilken Volvoförare som ska vinna förarmästerskapet. Jag hoppas på en snygg fight men jag kan lova att jag kommer att köra hårt. Det är en titel som står på spel och det är ju det här man kämpar för.

Richard är mer nedtonad i sina tankar men det är en laddad Göransson som reflekterar över gångna racehelgen och helgens avgörande.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag gör min grej och Robert gör sin grej och nu är vi värsta konkurrenterna där bara en av oss kan vinna guldet.

En milstolpe står på spel för båda förarna den här helgen. Robert Dahlgren har ännu en gång chans att vinna sitt första STCC-guld. Något som betyder tillräckligt mycket för att han ska avstå två VM-tävlingar för att satsa på STCC-guldet.

– Det är ju det här man kämpar och sliter för, att få chans att vinna mästerskapet i finalen, säger Robert. Jag har en tuff uppgift framför mig och det kunde ju ha varit lite tightare men min arbetsbeskrivning är väldigt enkel. Jag ska vara snabbare än alla andra och vara före Richard. Det viktigaste är att jag kan vinna av egen kraft men då måste jag göra en riktigt bra helg. Sen kan det ju som vi sett hända väldigt mycket saker. Jag tror det blir en späckad lördag på Knutstorp och jag ser fram emot det!

För Richard står en chans att bli historisk på spel. Ingen annan förare har vunnit lika många STCC-race och en mästerskapsseger i helgen skulle innebära att Richard också är ensam med fem STCC-titlar.

– Det har varit hela målsättningen i år och det skulle betyda väldigt mycket för mig. Det vore en krona på verket över vad jag åstadkommit i STCC. Jag har redan flest segrar, nu skulle jag också bli ensam med fem titlar och det har varit målet ända sedan säsongen startade. Jag ser med glädje fram emot helgen och tror publiken kommer att få se två väldigt bra race, där jag till slut står som STCC-segrare.

Det kommer bli en jämn fight i helgen mellan de två teamkamraterna vilket också svaren på våra sista två frågor visar. Vad har deras motståndare för egenskap som de skulle vilja ha är inte en fråga som ger något definitivt svar.

– Det skulle jag behöva mycket mer tid på mig än vad vi har nu för att kunna svara på, skrattar Robert. Jag vet ärligt talat inte. Vi är skolade i samma motorsportmiljö och är nog väldigt lika.

Richard Göransson är lika fårordig.
– Jag vet faktiskt inte. Jag har inget svar på det, vi är skolade extremt lika.

Så varför kommer någon av de att stå som segrare på lördag?
– För att jag haft en genomsnittligt bra säsong med bra resultat hela året även när jag har haft extra vikt i bilen. Men framför allt är jag sjukt sugen på att vinna min femte STCC-titel och det är min största drivkraft i helgen, avslutar Richard.

Robert Dahlgren är mer rakt på sak.
– För att jag kommer att bromsa lite senare och gasa lite tidigare än alla andra men det behöver du inte skriva, konstaterar Robert.

Kampen om 2016 års STCC-guld har pågått hela året. I helgen avgörs den och vi kan räkna med en het kamp mellan två snabba, erfarna och hungriga teamkamrater!

Den spännande deltävlingen följer du bäst på plats i Skåne. För er som inte har möjlighet att ta er till Ring Knutstorp rekommenderas Sveriges Televisions livesändning i SVT1 kl 12.45 till 16.40 lördag 24 september. Dramatiken visas även i SVT Play och söndag 25 september sänds ett sammandrag av tävlingen i STCC Magasin i SVT1 kl 17.00.

Namn: Richard Göransson
Ålder: 38
Bor: Örebro
Klubb: Örebro RC
Team: Polestar Cyan Racing
Tävlingsbil: Volvo S60
Segrar 2016: 4

Namn: Robert Dahlgren
Ålder: 36
Bor: Skellefteå
Klubb: Skellefteå MS
Team: Polestar Cyan Racing
Tävlingsbil: Volvo S60
Segrar 2016: 3


© Copyright 2, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2016-09-21 av Mikael Persson
581 besökare sedan 2016-09-21

Nyheter Publik
2016-10-26
FUNKTIONÄRSKURS STEG 3 2016 Ny!

2016-10-17
Finalen Ginetta GT5 Challenge

Marcus Jönsson

2016-10-09
Legends Cup & Hyllinge Cup

 Fler nyheter »