Aktuell Motorsport

Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
10/12 Luciamöte

Till kalendern Hela kalendern »Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT Webbhotell

Ring Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News 2016-09-21
RX-SM Knutstorp: 'Jag kan ibland ha en tendens att vilja för mycket'
2016-09-23 - 2016-09-24 STCCDet väntar tävling på hemmaplan för Tomelillapågen William Nilsson när Svenska mästerskapet når Knutstorp. – Jag åker dit med en härlig känsla. Det är alltid speciellt när det finns ett stort stöd från publikplats, säger 16-årige Nilsson.

Rallycross-SM börjar tralla på sista refrängen då den näst sista deltävlingen går av stapeln 23-24 september på skånebanan Ring Knutstorp.

– Jag kommer dit med en härlig känsla och vill självklart köra final. Huvudmålet är att ha kul, det är därför jag håller på med rallycross. Kapaciteten finns för att nå pallen, men det kommer när det kommer, säger Nilsson.

Efter förra tävlingen på Solvalla ligger den 16-åringe Supercar Lites-föraren på en total sjunde plats i SM. Med bara två poäng upp till femteplatsen och ytterligare trettio till tredjeplatsen har han inte gett upp hoppet om en bättre placering.

– Det är tight som bara den i tabellen och mycket kan hända. Det är roligt att säsongen börjar dra ihop sig och jag vill klättra så högt det går.

Rallycrossen arrangeras av STCC och publiken kommer bjudas på både racing och fartfylld rallycross. Nilsson kör för teamet JC Raceteknik, där även mästerskapsledaren Thomas Bryntesson tävlar, och i klassen Supercar Lites kommer tio förare till start.

– Knutstorp är hemmaplan för mig, så det kommer vara många vänner och släkt på plats. Det är alltid en speciell känsla när det finns ett stort stöd från publikplats.
Banan i Knutstorp påminner om Solvalla i karaktären. Det är egentligen en racingbana, men som sedan flera år tillbaka har en rallycrosslinga. Den största skillnaden är att Solvalla hade betongsuggor runt banan medan Knutstorp hägnar in sin med däcktravar.

– Att Knutstorp har däck känns mer fritt och förskonande. Ett misstag på Solvalla gjorde att det var muren som gällde. Här kan man ta lite mer risker, utan att det gör så stor skada på bilen.

Tomelillapågens säsong har kantats av otur. Farten har funnits och varvtiderna legat i toppen. Men tävlingarna har fått tråkiga slut. I Arvika satte en svartflagg stopp för finalmöjligheterna och på Solvalla gjorde en startsmäll att han tvingades bryta semifinalen.

– Jag kör alltid för att det är roligt, men kan ibland ha en tendens att vilja för mycket. Det gör att det kan bli overkill i vissa lägen. Jag vet att jag är bland de allra yngsta, men sätter trots det höga mål.

Inför Knutstorp väntar några små förändringar. Bland annat kommer Nilssons pappa, som tidigare varit spotter och skött kommunikationen till bilen under race, bytas ut under tävlingen.

– Jag ska testa att bryta vissa mönster och små rutiner. Varje gång jag är på test blir det topptider, så körningen vet jag sitter. Men det är någonting som händer på tävlingsdagen.

William Nilsson #69
Ålder: 16 år
Bor: Tomelilla, Skåne
Klubb: Kungliga Automobilklubben (KAK)
Team: JC Raceteknik
Tävlar i: RallyX Nordic, Svenska mästerskapet i Supercar Lites
Karriär: Rallycrossdebuterade i JRX 2013, började karriären med gokart som åttaåring.
Motorsportmeriter: SM-fyra i Supercar Lites 2015 och JRX-silver i EM 2013.
Sida: www.facebook.com/william.nilsson1999


© Copyright 2, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2016-09-20 av Mikael Persson
288 besökare sedan 2016-09-20

Nyheter Publik
2016-10-26
FUNKTIONÄRSKURS STEG 3 2016 Ny!

2016-10-17
Finalen Ginetta GT5 Challenge

Marcus Jönsson

2016-10-09
Legends Cup & Hyllinge Cup

 Fler nyheter »