Aktuell Motorsport

Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
1/4 Funktionärsutbildning MC
21/4 Licenskurs MC
28/4 Träning Bil
4-6/5 STCC

Till kalendern Hela kalendern »Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT Webbhotell

Ring Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News 2016-06-09
Kinnekulle Ring


Då var det tid för årets andra racerapport än om något försenad.

Den sista helgen i Maj stod Kinnekulle Ring värd för deltävling två i GT5 Challenge serien, kallt och blåsigt beskriver nog vädret rätt bra under hela helgen!

Fredag och pay test, vi hittar bra fart i Ginettan nästan direkt och redan på pass nummer 2 så kör vi snabbare än vad banrekordet låg på innan helgen! Bilen känns kanon bra och undertecknad råkar vara väldigt bekväm med banan.

Lördag och idag börjar allvaret på riktigt med kvalet på eftermiddagen, får tyvärr inte mer än ett fritt varv under hela passet och på det varvet missar jag näst sista svängen ut på start och mål så att vänsterhjulen lägger sig ute i gräset.... aja en 2:a startplats blev det trots allt.

Söndag morgon och vi vaknar av att det regnar tidigt på morgonen, vi ska vara det första ut på banan denna dag och det är fuktigt men blåser väldigt mycket. Efter mycket funderande och med en chansning går vi ut på slicks... HALT! Väldigt halt beskriver de fem första varven bra, jag har nu tappat ner till sista plats av G40 bilarna men banan torkar som vi förutspådde upp nu och mina tider kryper längre ner medan konkurrenterna får det allt svårare. Tyvärr så torkade det inte upp tillräckligt fort och vi får nöja oss med en 3:de plats i race 1...

Race 2 senare under förmiddagen startar vi på ruta 1 då vi fick snabbast varv under race 1 tackvare det upptorkande förhållandena. Efter 3 varv har vi fått en trevlig lucka ner till andra man och nu ligger jag bara och kör så fort som behövs för att hålla denna lucka MEN! Då kommer Safety car ut och vi ligger bakom denna i tre varv innan fältet släpps igen, nu började vi med lågt däcktryck för att ha en snabb bil under racets andra halva detta fungerar ju då bara om inte säkerhetsbilen kommer ut så att däcken kyls ner igen... det blev två väldigt hårda varv när bilen bakom gör attack på attack för att försöka komma om men allt eftersom vi kör så får vi upp tempen och trycket mer, tyvärr snurrar bilen bakom som vi låg och körde mot så efter detta var det en lung resa till mål. Vi leder detta race från start till mål vilket känns oerhört skönt med tanke på hur de senaste två åren har varit resultatmässigt! Bra tider blev det med, vår snabbaste tid under helgen blev en 57,8 tyvärr så räckte det inte riktigt för att sätta banrekordet som blev 57,65 nära men men. Nu laddar vi inför falkenberg den 17-18 Juni.

Tack till Jim Tullberg som hjälper mig under helgerna så att bilen är i topform!
Andreas Andersson
AnderssonMotorSport
#57 Ginetta GT5 Challenge© Copyright 2, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2016-06-09 av Jörgen Olsson
1874 besökare sedan 2016-06-09

Nyheter Publik
2017-03-15
Funktionärsutbildning MC Ny!

2017-02-20
Jamina möter Bertil & Karin Larsson

2016-12-21
Tobias Brink och Micke Ohlsson till STCC 2017

 Fler nyheter »