Aktuell Motorsport

Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
1/4 Funktionärsutbildning MC
21/4 Licenskurs MC
28/4 Träning Bil
4-6/5 STCC

Till kalendern Hela kalendern »Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT WebbhotellSvensk Racing

Hyllinge MS News 2016-05-14
VårRejset på Mantorp Park och Premiär för Ginetta GT5 Challenge serien


Vilken helg det blev!! mycket upp och ner, sorg blandat med lycka! Fredagens test som vi så desperat behövde då detta var en bana vi inte testat på med Ginettan slutade tyvärr efter tre varv redan då en stötdämpare brast! snopet men GT5 Challenge serien har bra support och en ny dämpare fanns att tillgå, tyvärr var ju test över innan vi fått på den nya dämparen. Lördag och ett nytt test pass, Vi fick verkligen jobba hårt under de 15 minuter detta pass bestod av för att kompensera för fredagen. tidsmässigt en ren besvikelse men vi fick ut mycket nyttig information och till eftermiddagen när kvalet gick hade bilen en ny setup som vi trodde starkt på! En tredje plats blev resultatet endast 0,4 sekunder efter ettan (tight racing!?).

Söndag och race day! och vilket första heat det blev!!! Robin Lassander, Anders Gustafsson och undertecknad ligger och följer varandra under hela heatet med många placeringsbyte, Jag hade inte riktigt den farten som behövdes för att sätta in någon attack på de två framför mig men när vi korsar mållinjen skiljer det MINDRE ÄN 0,5 SEKUNDER mellan 1:an och 3:an! Anders Gustafsson fick 20 sekunders tidstillägg på grund av att ha kört för fort under SC. en andra plast blev resultatet till slut då i heat nummer 1.

Heat nummer 2 startar man efter ens bästa varvtid från heat nummer 1, 3:e plasts igen.... MEN endast 0,094 sekunder fram till ETTAN!!! Trodde inte det var sant ju! Med mycket blandade känslor och en ny setup på bilen startat vi andra heatet, samma visa i början av detta heat som i första, Lassander och Gustafsson tar täten och jag följer tät efter. Mitt i tävlingen går Gustafsson lite för hårt upp på kurbsen i innerkant ut på den lååååånga Mantorp rakan OCH SNURRAR MITT FRAMFÖR MIG!!! jag lyckas undvika bilen men då vi ligger på gränsen hela tiden så får även jag en rejäl sladd och sen en retur sladd på detta... reder ut allt utan att bilen har tagit skada men den här långa rakan i kombination med ett i princip totlat stopp ut på den har gjort att när vi nu passerar start&mål har Lassander fått en lucka på ca 7 sekunder, utan att ha en chans att köra in den tiden kör vi safe och bara precis bevakar vår andra plats. 10 sekunder Efter Lassander som tar vinsten men 7 sekunder före trean (alltid nått).

Kan summera helgen med att vi definitivt har bra fart, koll på hur vi ska ställa bilen och att vi är med och slås om mästerskaps vinsten!

Andreas Andersson nr 57 Ginetta GT5 Challenge Sweden.

facebook: Team Andersson MotorSport

www.anderssonmotorsport.nu för ännu mer information.© Copyright 2, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2016-05-14 av Jörgen Olsson
4400 besökare sedan 2016-05-14

Nyheter Publik
2017-03-15
Funktionärsutbildning MC Ny!

2017-02-20
Jamina möter Bertil & Karin Larsson

2016-12-21
Tobias Brink och Micke Ohlsson till STCC 2017

 Fler nyheter »