Aktuell Motorsport

Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
1/4 Funktionärsutbildning MC
21/4 Licenskurs MC
28/4 Träning Bil
4-6/5 STCC

Till kalendern Hela kalendern »Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT Webbhotell

Ring Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News 2016-01-18
Pallplats i Dubai 24 timmars för Simon Larsson


Den unge 18-årige racing talangen från Bjärred i Skåne, lyckades tillsammans med det Polska teamet RTG Gladysz Racing, ta en prestigefylld 3:e plats i klass A3 (Touringcars 2 liter Turbo) i ett av världens tuffaste internationella 24 timmarslopp för racingbilar.

Dubai 24H arrangerades för 11:e året i rad och det var ett fullspäckat startfält med 100 bilar på startlinjen på Dubai Autodrome i Förenade Arabemiratet. Teamet hade kvalat bra dagen innan och stod med sin Seat Leon Supercopa i andra bästa position i sin klass, men det var mycket jämnt tidsmässigt mellan de fyra bästa teamen.

Med en bra strategi så gick teamet upp i ledning i klassen efter närmare fem timmars körning, men efter fjärde förarbytet, så började problemen med bilens växellåda. Både Jerzy och Simon hade under natten två extremt tuffa körpass, där de hade en bil som gick i neutralläge närsomhelst och som till slut krävde ett längre stopp i garaget med byte av växellåda. Problemen fortsatte dock och mekanikerna bytte allt de kunde...allt som var relaterat till elektroniken med DSG lådan…Efter mer än 10 timmar in i racet och mer än 10 extra depåstopp, så äntligen fungerar bilen igen och jakten mot toppen kunde fortsätta.

Under natten får flera av konkurrenterna problem med sina bilar och vi kunde avancera uppåt till en tredje plats.Tidigt på morgonen gör Simon en 2 timmar lång stint, helt felfritt och med jämna snabba varvtider och Simon var oftast snabbast i klassen varje varv.

Bilen gick i mål med Adam Gladysz vid ratten efter 24 timmars kamp och ett lyckligt team som var jättenöjda med sin tredje plats efter alla omständigheter.

För Simon var det en helt ny erfarenhet och som en av de yngsta förarna i tävlingen, fick han mycket beröm av teamet för sitt smarta, stabila och professionella uppträdande på banan. Minde än 60 bilar av de 100 startande korsade mållinjen efter 24 timmar på Dubai Autodrome som blivit ett av de tuffaste 24 timmarsloppet i världen.

Race Labs gratulerar Simon till framgången och snart kommer vi att berätta om hans planer inför 2016.
E-mail till Simon är

The Race Labs© Copyright 2, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2016-01-18 av Jörgen Olsson
3482 besökare sedan 2016-01-18

Nyheter Publik
2017-03-15
Funktionärsutbildning MC Ny!

2017-02-20
Jamina möter Bertil & Karin Larsson

2016-12-21
Tobias Brink och Micke Ohlsson till STCC 2017

 Fler nyheter »