Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
1/4 Funktionärsutbildning MC
21/4 Licenskurs MC
28/4 Träning Bil
4-6/5 STCC

Till kalendern Hela kalendern »Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT Webbhotell

Ring Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News 2015-03-30
Jamina möter Tyrone Haraldsson


Jamina: För mig är Tyrone som havsguden Poseidon. Respektingivande och med stor pondus. Beskyddande och omhändertagande. Någon man gärna följer. En man som också visar värme och glädje.

Tyrone växte upp på Listerlandet i Blekinge tillsammans med 6 syskon. Pappan hade en Shellmack i Norje som är en liten by där Sweden Rock området är idag. Inte landet Norge. På macken hängde han varje dag efter skolan. Meka med bilar har han gjort sedan han var liten. När Tyrone fick körkort tog intresset för motorsport fart.

Mike: Han har varit en mycket bra ordförande. Man har aldrig några problem med honom. Han har gjort ett bra jobb.

Tillsammans med sina bröder och sedan även med Gunilla åkte dom runt och tittade på olika tävlingar. Bl.a. var han på de två första F1 tävlingarna i Sverige som hölls på Anderstorp.

- Vi var även mycket på Knutstorp och på rallycross på svampabanan. Senare var Tyrone och Gunilla sträckvakter på rally i Asarum. När barnen kom så låg det nere lite men givetvis så följde man det på tv.

Bruno F: Helt otroliga hela familjen med all tid dom lägger ner. Tyrone är alltid positiv. En lugn och glad kille som aldrig blir arg.

Fast att barnen kom så skall ni inte tro att Tyrone låg på latsidan inte. Han är en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna och varit aktiv på olika sätt. Barnen höll på med fotboll, hästar, dans och instrument och Tyrone hade ett finger eller två med där också. När tjejerna spelade fotboll var han tränare. Han var ordförande i tre år för Lörby IF. Sekreterare i musikskolan när Paul spelade cello. Men föreningslivet började tidigt. Visste ni att Tyrone seglade och var instruktör redan som 13 åring.

Alf N: Han har varit en frisk fläkt i HMS

Tyrone har även varit aktiv i Arbetarnas bindningsförbund ABF i flera år. Han satt i 11 år i Ledarnas styrelse på Nymölla . Han var ordförande i 8 av de 11 åren. Han var även aktiv inom Ledarna i Stora Enso en förening för alla svenska enheter i Stora Enso.

Beppo: Det är en fröjd att ha Tyrone som vän och ordförande. Han har varit lätt att få kontakt med och han har varit på medlemmarnas nivå. Han har pondus.

När barnen blev större började ett frö gro i Tyrone. En dag skulle han bli aktiv i motorsport. Trots att flickorna slutat med fotboll var han ordförande i ungdomssektionen men 2002 var det dags att slå till.

Magnus Ö: Tyrone är trevlig att ha att göra med. Han har varit en god samarbetspartner med bra lösningar.

Han tog kontakt med HMS och började som funktionär. Men det vet vi ju alla nu att det inte är tillräckligt för Tyrone även om tanken på en egen bil inte var med i beräkningarna riktigt ännu. Valet av klubb blev naturligt HMS efter som det är den närmaste banan och Tyrone kände till HMS.

- Det föll sig naturligt efter som jag redan varit en del på Knutstorp.

Motorbanan: Tyrone är en imponerande man och vi har trivts med honom. Han är ständigt närvarande. Depåbyggandet är rena trolleriet.

Första året var Tyrone själv på banan men andra året följde dottern Emelie med. 2004 sa Paul och Pauls kusin Daniel att de skulle ta förarlicens och då hängde Tyrone på. När de kom hem var Angelica och Emelie något irriterade. Dom ville också ta förarlicens. Visst sa Tyrone, då får ni ta det nästa år, och 2005 gjorde dom det. Gunilla fick mersmak under en halkträning som hon hade med sitt jobb och sa att även hon ville ta licens.

Pia: Han har varit bra och vi är nöjda. Han är snäll.

Januari 2005 köpte dom en bil som var körklar. Dom behövde bara ta av lite klisterdekaler. Dom hämtade bilen dagen efter stormen Gudrun. När dom körde genom Småland var det som ett stort plockepinn. Sista helgen i Mars tog tjejerna sin licens. Helgen efter var dom med i sin första tävling ERF på Falkenberg.

Östen: Tyrone är alltid glad och hjälpsam. Han ställer alltid upp. Jag beundrar att han har ställt upp så mycket för HMS.

En sak som slår mig när jag pratar med Tyrone och som jag sett och reflekterat över innan är inställningen till tävlandet. För de flesta som tävlar handlar det om att vinna eller att få topplacering men inte för Team Gapet. När jag frågar Tyrone om detta får jag ett bestämt svar.

- Vi kör för att det är så roligt. Det går inte ut på att vinna. Den enda målsättningen vi har är att bilen skall gå i mål efter 6 timmar.

Gunilla H: Han är en eldsjäl.

Namnet Team Gapet kom dom fram till efter att även tjejerna bestämt sig för att börja köra. Gapet är första bokstaven i varje familjemedlems namn. Gunilla Angelica Paul Emelie Tyrone

Angelica H: Pappa är bäst, man kan inte ha en bättre pappa.

I HMS har Tyrone gjort det mesta. Han är inte rädd för att ta i eller få skit under naglarna. Han har flaggat, varit på besiktningen, ledarmot i styrelsen 2009, race control, kört leading car och safety car. Varit bärgare och depåchef och en stor ledare.

Martin C: Han är en bra depåchef och det finns inget att klaga på när det gäller Tyrone.

Att tacka ja till att bli ordförande var inget som skrämde Tyrone. Efter över 20 års erfarenhet i föreningslivet och många år som ordförande i olika sammanhang så fanns vanan där. Den erfarenheten gjorde att Tyrone kände sig rätt trygg i sig själv även om han inte visste allt om HMS.

Tomas O: Tyrone har fört in mänsklighet i styrelsen. Han är en i mängden, en av oss medlemmar. Jordnära och inte rädd för att ta beslut. Han är lätt att jobba med. Medlemmarna kommer alltid först för honom.

Tyrone har haft 5 roliga år som ordförande.

Mickael K: Det som slår en först och mest är hur omtänksam Tyrone är. Jag uppfattar honom som en god vän som alltid ställer upp och vill andras bästa. Oavsett hur hårt ansatt Tyrone varit vid ett antal tillfällen har han alltid behållit lugnet och varit saklig.

Många har varit förundrade över all körtid som Tyrone har lagt under dessa år.

- Vad tycker du själv om det?
- Jag visste om att det var långt när jag tackade jag till uppdraget. Det har blivit många mil, men det spelar ingen roll om man brinner för det man gör och tycker att det är roligt. Vill jag någonting så tar jag mig dit även om jag får köra lite.

Jörgen O: Tyrone är en handlingens man och mycket ödmjuk. Han är som en bror för mig.

Många har trott att Tyrone får ersättning för sin körning men det har han inte fått.

- Jag hade väl kunnat kräva ersättning och tryckt på om att det skulle skrivas in i våra stadgar men nä….Det är en ideell förening.

Ordet eldsjäl kommer upp i mitt huvud. Gunilla känner sin man väl. En stor brist i föreningslivet i dag enligt Tyrone är att alla skall ha betalt för allt dom gör. Det ideella arbetet riskerar att dö ut.

Magnus B: En av de saker jag först kommer att tänka på är givmildheten och omtänksamheten. Han och Gunilla håller alltid dörren på husbilen öppen. Jag har flera gånger kommit till funkiscampingen sent på tors. kväll efter en del jobb med bärgning/rescue eller dylikt. På väg att tända grillen så ropas det " här finns mat Berg. Jag går och värmer". Tyrone ställer alltid alla andra framför sig själv, och ser till att vi mår bra. Har man problem så hjälper han till att lösa dem. Önskar dig lycka till och förväntar mig en topp placering i ERCup nu med all fritid du fått.

- Vad var det som gjorde att du la ordförande klubban?
- Jag tyckte att det var dags. Efter ett tag går man lätt in i rutiner och det är synd. Det behövde hända något.

Tyrone har fått mycket beröm för sitt arbete som depåchef. För Tyrone handlar det mest om att vara konsekvent och stå fast vid sina beslut.

- Visst måste man vara flexibel men alltid konsekvent.
- Att säga till säpo att de måste flytta sina bilar är inget du räds.
- Nej, det skall vara lika för alla och det handlar om säkerhet.

Emma M: Tyrone är en grymt duktig föreningsledare som får alla att känna sig välkomna! Det är en stor kostym jag har att fylla efter honom efter dessa år han varit ordförande! Det är en ära att få ta över efter just honom, samtidigt som det är jätteläskigt!

Jag vill tacka Tyrone för att han tog sig tid med mig och alla ni andra som varit med och format denna artikel.

Tyrones avslutande ord:
Det handlar om att våga ta beslut. Tar man beslut och de blir fel så kan man rätta till det. Tar man inga beslut så finns det inget att rätta till och då blir det inga förändringar.

Jamina Loxly© Copyright 2, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2015-03-29 av Jörgen Olsson
3557 besökare sedan 2015-03-29

Nyheter Publik
2017-03-15
Funktionärsutbildning MC Ny!

2017-02-20
Jamina möter Bertil & Karin Larsson

2016-12-21
Tobias Brink och Micke Ohlsson till STCC 2017

 Fler nyheter »