Aktuell Motorsport

Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
1/4 Funktionärsutbildning MC
21/4 Licenskurs MC
28/4 Träning Bil
4-6/5 STCC

Till kalendern Hela kalendern »Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell MotorsportRing Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News 2014-03-07
Jamina Möter Arne Bohman
Jag sitter i ett mysigt kök med en varm kopp te i handen denna kalla Januari dag och lyssnar på allt roligt som Arne har att berätta om.

Arnes fru Anita har bjudigt på en smarrig fika och det är rogivande och roligt att höra Arne berätta om all glada minnen. Jag har Jörgen med mig som tolk, ibland blir det lite mycket med allt bill snack.

Arne är en glad och varm man som inte har långt till skratt. Anita skämtar och säger att ibland har man inte sett mycket av Arne genom åren. Intresset för motorsport och lojaliteten till HMS är stort. Det känner jag igen med Jörgen. Kanske är det därför man har ett lyckligt och långt förhållande. Lite paus från varandra. Motarsport är alltså ett bra recept på ett lyckat förhållande. En eloge till motorsporten som löser världsfreden och håller kärleken vid liv, hihi.

Arnes intresse för motorsporten väcktes till liv av Mor och Far. Som liten grabb tog dom honom med sig till motocross på Saxtorp och Knutstorp. Mor och Far hade en släkting som ägde en lastbil med flak, Arne skrattar och berättar att dom låg under presenningen på flaket alldeles tysta och på så vis plankade dom in. När Arne växte upp började han jobba med Sven Persson som tog honom med sig till Knutstop där Arne började som flagg funktionär. Arnes engaskemang har varit stort så som hos många andra. Han skrattar och minns att han vid ett tillfälle tog hem alla flaggor och tvättade dom. När han sedan fyllde hela trädgården med flaggor för att torka dom tittade grannarna frågande och konstigt. Dom trodde att han demonstreade.

När dåvarande tävlingsledare Lennart Nilsson och biträdande tävlingsledare Valter Nilsson sedermera även ordförande i HMS frågade Arne om han kunde tänka sig att vara banchef så blev svaret såklart ja. Arne var sedan banchef i flera år.

Arne har jobbat med bilar i hela sitt liv och har haft en egen verkstad.

När man 1970 förlängde banan på Ring Knutstorp till dess nuvarande längd så var Arne med. Dom fick slita hårt och rev buskar och ris. Det var dok värt det när man sedan förvandlade buskar och ris till en brasa där dom grillade korv. Detta arbetet tog många kvällar och helger i anspråk men vad gör inte HMS medlemmar för klubben.

Arne har under sina år inom motorsport varit HMS trogen, 48 år för att vara exakt. Dok har vi fått dela plats med Rögle BK där Arne varit aktiv i 51 år. Arnes son Anders spelade hockey. Arne har suttit i Rögles styrelse. Sonen Anders är aktiv i HMS och flaggar. Där emot dottern Annett har varit lite mer svårflörtad och ville inte följa med när det bar av till olika banor. Hon fick helt enkelt mutas med tidningar och ett och annat besök till Ullared.

Arne är den i vit overall som puttar bilen.

Arne tycker att det är synd att motorsporten har blivit så dyr. Allt skall vara så stort och flott nu för tiden. Han ser positivt på klubbens utveckling och anser att det var ett bra drag av klubben att sälja banan, det hade blivit för dyrt för klubben. Utvecklingen inom säkerheten är också den mycket positiv. Arne minns att på hans tid stod man vid bankanten med endast en bindel runtarmen för att visa att man var funktionär.

Det finns många fina minnen. Arne berättar om en tävling i Karlskoga. Det var mycket publik på den tiden. När man visade upp en ny Ferrari Dino körde den av och ner i bäcken. Arne skrattar.

Vid en tävling på Ring Knutstorp mins Arne tydligt hur Ronny Petersson briljerar i en BMW. Ronny körde så snabbt att nästan varvade alla två gånger. Under sista varvet får han dok sladd på bilen som har låsningsfria bromsar vilket gör att han passerar Claus Wonderly som kör en Opel med baken först. Det måste ha varit en syn för gudarna. Det visade sig sedan att sladden berodde på att bromsskivan sprak., men vilken show.

Jamina Loxly© Copyright 2, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2014-03-02 av Jörgen Olsson
3889 besökare sedan 2014-03-02

Nyheter Publik
2017-03-15
Funktionärsutbildning MC Ny!

2017-02-20
Jamina möter Bertil & Karin Larsson

2016-12-21
Tobias Brink och Micke Ohlsson till STCC 2017

 Fler nyheter »