Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
7-8/8 Ljungbyhed Festival
5-6/9 Crosskart SM
1/11 medlemsaktivitet

Till kalendern Hela kalendern »

Webmaster

Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT Webbhotell

Ring Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News 2014-05-09
Ytterligare en skåning klar för RallyX på Knutstorp
2014-05-09 - 2014-05-10 STCCI sista sekunden är det nu klart att William Nilsson, 14 åringen från Tomelilla i Skåne, kör Supercar Lites i RallyX på Ring Knutstorp.

William Nilsson körde 2013 sin första Rallycross säsong. Succén var given då han vann 3 deltävlingar och blev tvåa i 3. Slagen i serien med endast en poäng och en andra plats totalt i JRX Cup, en juniorklass i Rallycross EM.

- Så kul det är att det nu är klart. Tyvärr blev det ju inget av JRX Cup till detta året, då det blev för lite förare, så serien är nerlagd. Att jag nu får chansen att vara med från början och lära mig i Supercar Lites i Sverige är en stor fördel för mig och min utveckling. Jag kommer att tävla mot många erfarna förare, så kokurrensen är knivskarp.

Supercar Lites är en klass med enhetsbilar, där injusteringarana av bilarna är viktigare än resurserna på utveckling av nya delar. Alla kör med samma förutsättningar, så det är mycket upp till föraren. Supercar Lites är supportklass till den stora klassen Supercar i RallyX serien.

- Jag är laddad för att köra, helt klart, men jag kommer enbart att köra för att lära mig. Inte för att vinna, de kommer jag att få chans till längre fram. Bilen landar inte förrän i natt(torsdag) och jag kommer enbart hinna testa bilen några varv på banan innan allvaret börjar, så de e bara att ta de lugnt, säger talangen William Nilsson från Tomelilla.


© Copyright 2001-2020, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2014-05-08 av Mikael Persson
3003 besökare sedan 2014-05-08

Nyheter Publik

Inga nyheter.


 Fler nyheter »