Aktuell Motorsport

Publik | Medlemmar | Kalender | Bilder | Resultat & Arkiv
Publik

På gång
7/10 Styrelsemöte

Till kalendern Hela kalendern »

Webmaster

Läs mer om Hyllinge MS miljöarbete

Mediabevakning
Hyllinge MS

Aktuell Motorsport

Elander IT Webbhotell

Ring Knutstorp

Svensk Racing

Hyllinge MS News 2011-07-03
Tillbaka i toppen - tvåa i Falkenberg


Johan Stureson är bäst när det gäller. I Falkenberg var han piskad att leverera för att hänga med i kampen om medaljerna. Leveransen kom och andraplatsen gör nu att Skåningen bara är fem poäng från medaljplats.

-Riktigt sköna poäng, utbrister Stureson.

Fighten i Falkenberg inleddes med att iPS föraren återigen var imponerande snabb och allt talade för en framskjuten placering redan i kvalet. Istället blev det en blygsam tolfte plats, fyra tiondelar bakom Rickard Rydell som var snabbast.

-Tight kval som vanligt. Saknade 13 hundradelar för att klara topp åtta. Vi hade rätt taktik, men drabbades av mycket trafik och en avåkning i snabba högern, kommenterade Stureson.

Det första racet på den klassiska banan på västkusten innehöll det mesta. Täta dueller, plåtkontakt, och en Johan Stureson som avancerade genom fältet från en tolfte till en sjunde när målflaggen föll.

- Det var ett tufft race där mycket hände och målet var att topp åtta och det lyckades jag med, fortsatte Stureson.

Och det var ingen tvekan om vad Stureson ville i det andra racet. Pallen, viktiga poäng och fortsatt häng på minnespengarna(medaljerna). Tobias Johansson besökte Sturesons bil abrupt i Göteborg, och försökte även i Falkenberg men här var farten för hög och det slutade i vallen för SEAT föraren efter en incident med Colin Turkington. Stureson och ledande Jan Nilsson hade samma speed på första respektive andra plats och kontrollerade loppet i mål.

- Jag hade bra fart racet igenom, så det kändes stabilt hela vägen, förklarade Stureson.

Sammanfattningsvis är fabriksförarna etta, tvåa och trea totalt, men därefter lurpassar privatföraren Johan Stureson, endast fem poäng från medaljplats. Kampen mellan BUDGET vs KLASS fortsätter på Gelleråsbanan i Karlskoga den 13 augusti.

-Känns bra att gå på semesteruppehåll med en topplacering i bagaget, avslutar Johan Stureson.

//Staffan Börjesson


© Copyright 2001-2019, Hyllinge MS - Hyllinge Motorsällskap. http://www.hyllingems.se
Senast uppdaterat 2011-07-03 av Jörgen Olsson
3425 besökare sedan 2011-07-03

Nyheter Publik
2019-08-25
Bo ’Bosse’ Bergqvist

 Fler nyheter »